12.03.2018 | Razvoj teritorije

Treći transnacionalni sastanak partnera na projektu Integrisane strategije razvoja sporog, zelenog I zdravog turizma

U periodu od 06.03. do 09.03.2018. godine, u mestu Lenti okruga Zala u Mađarskoj održan je treći transnacionalni sastanak partnera i studijska poseta na projektu INSiGHTS.

Radni i ekspertski sastanci i sastanak upravljačkog odbora projekta praćeni su studijskom posetom mestima koja su karakteristična po potencijalu za razvoj integrisane turističke ponude, u konceptu sporog, zelenog i zdravog turizma. Zbog svoje lokacije ova oblast je posle drugog svetskog rata bila prilično izolovana i bez razvoja industrije, tako da su postojali dobri uslovi za očuvanje tradicionalne kulture i gastronomije. U fokusu razmene iskustva i znanja bile su teme IT rešenja u sveri upravljanja turističkom destinacijom. Posećeni primeri dobre prakse početaka razvoja turističke ponude i proizvoda iz postojećih potencijala inače slabo razvijene oblasti, bili su: pruga uskog koloseka, bunker iz vremena „gvozdene zavese“, tura obilaska traktorom, stara grnčarska radionica i selo vinarija Patohill. Vlasnici privatnog biznisa, pružaoci usluga u turizmu i pratećih usluga prestavili su svoje iskustvo i primere podrške i uključenosti lokalne zajednice i lokalnih vlasti u razvoju turizma jedne regije.

U okviru radnog dela obavljena je i prva godišnja kontrola i revizija projekta. Razmatrani su svi radni paketi i uključenost partnera i realizacija aktivnosti i rezultata. Postignut je dogovor o eventualnim poboljšanjima, kao i o narednim koracima na projektu.

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja predstavila je pilot akciju i okvire uspostavljanja centara za promociju sporog zelenog i zdravog turizma u pilot opštinama na teritoriji.

INSiGHTS Lenti, Madjarska 2018 1INSiGHTS Lenti, Madjarska 2018 2

INSiGHTS Lenti, Madjarska 2018 3INSiGHTS Lenti, Madjarska 2018 4Podeli/Cuvaj
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
InnoHPC
INSiGHTS
eGUTS
PRRR
EU PRO program
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Strategija 2018-2028 Kragujevac
Javne Nabavke
Portal preduzetništva
METRIS wine
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft