Podrška ugostiteljskom sektoru sa teritorije grada Kragujevca u ublažavanju posledica pandemije COVID 19
Kako je od početka pandemije izazvane virusom COVID-19 jedan od najugroženijih sektora ugostiteljski, kroz Projekat se pruža direktna podrška 21 ugostiteljskom objektu sa teritorije grada Kragujevca. Opšti cilj Projekta: Doprinos razvoju ugostiteljstva na teritoriji grada Kragujevca.Specifični cilj Projekta: Stvaranje mogućnosti za unapređenje kapaciteta i povećanje konkurentnosti ugostiteljskih objekata uključenih u projekat.
U cilju povećanja nivoa usluga ugostiteljskih objekata i obezbeđenja diferencijacije ponude, planirano je da se svakom ugostiteljskom objektu, koji je uključen u projekat, obezbedi:
- Implementacija HACCP standarda
- Sertifikacija HACCP standarda
- Obuka konobara iz oblasti somelijerstva
- Obuka šankera iz barmenske delatnosti
Projektne aktivnosti se realizuju u periodu od 9 meseci, od juna 2022. godine do februara 2023. godine, u cilju održivosti, jačanja konkurentnosti i prilagođavanja novim tržišnim okolnostima.
Ugostiteljski objekti koji su podržani Projektom su:
- Mustang-M
- Kvart 8
- Taverna Faro
- Woodland Plus
- Tabor RS
- Mali Napulj
- Dedovina
- Dvorište (Tasty Food)
- Souvla grill
- Vila Mir plus
- Ambasador 2021
- Square One
- Toro (Food & Fun)
- Jugoslavija 034
- Manufaktura dobrih ukusa
- Express Mustang
- Drip
- Terminal 7
- Bronx Pizza
- Bajaderaa 034
- Food Factory INC