Razvoj infrastrukture - Usluge

 

Centar za E-dozvole - Podrška implementaciji "Elektronske objedinjene procedure"

 • Odeljenje: Razvoj infrastrukture
 • Detaljnije: [ detaljno + ]

  Narodna skupština Republike Srbije je u decembru 2014. godine usvojila izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji, koje imaju za cilj poboljšanje uslova za investiranje, pojednostavljenje i ubrzanje propisanih procedura za građenje objekata. Od 4. januara 2016. godine u Srbiji je počela primena elektronski objedinjene procedure za izdavanje građevinskih dozvola koja podrazumeva podnošenje zahteva za dobijanje građevinske dozvole isključivo u elektronskoj formi

  Imajući u vidu da je sistem elektronskog izdavanja građevinskih dozvola - centralna evidencija objedinjene procedure (u daljem tekstu CEOP) potpuno novi način funkcionisanja javne uprave neophodno je obezbediti podršku implementaciji  procesa  kako bi se osiguralo funkcionisanje i stabilnost sistema E-dozvola.

  Centar za E-dozvole u Kragujevcu, u Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, pruža podršku primeni elektronske objedinjene procedure za izdavanje gradjevinskih dozvola podnosiocima,  investitorima, nadležnim organima i imaocima javnih ovlašćenja.

  Osnivanje centra za E-dozvole podržao je NALED (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj) u saradnji sa Ministarstvom gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Republičkim geodetskim zavodom kroz Projekat za upravljanje nekretninama (Real Estate Management -Project Implementation Unit), finansiranim iz kredita Svetske banke.

  Centar za podršku elektronski objedinjene procedure će svim zainteresovanima stranama (podnosiocima zahteva, nadležnim organima, imaocima javnih ovlašćenja) pružati podršku kroz:

  • Pružanje direktne pomoći zainteresovanim licima pri podnošenju zahteva i radu u sistemu elektronskih dozvola;
  • Prikupljanje telefonskih i pitanja putem elektronske pošte i pripremanje odgovora na ta pitanja;
  • Pitanja na koja se ne može odmah odgovoriti, rok za davanje odgovora je 72 sata, osim ako je potrebno da se obezbede dodatne analize i stručna podrška;
  • Centar za podršku neće davati tumačenja propisa i odgovore na pitanja koja se odnose na propise i njihovu primenu;
  • Centar za podršku NEĆE podnositi zahteve u ime i na račun podnosilaca zahteva, niti u ime i za račun nadležnih organa i imalaca javnih ovlašćenja.

  Centar za podršku će sa svim zainteresovanim strankama pružati podršku i informacije u prostorijama Regionalne agencija za ekonomski razvoj Šumadije I Pomoravlja, Kralja Petra I 22, u Kragujevcu, radnim danima  od 09:00 - 15:00 časova. Podrška će biti dostupna u periodu od 6 meseci, počev od 15.02.2016. godine.

  Link na kome možete podneti prijavu za E-dozvole: 

  https://ceop.apr.gov.rs/eregistrationportal/public/home

  Koristan link za sve korisnike-uputstva: http://gradjevinskedozvole.rs/Izrada planske dokumentacije

 • Odeljenje: Razvoj infrastrukture
 • Detaljnije: [ detaljno + ]

  Ova usluga se odnosi na pripreme i organizaciju aktivnosti na izradi planske dokumentacije   

Planiranje razvoja lokalne, međuopštinske i regionalne infrastrukture

 • Odeljenje: Razvoj infrastrukture
 • Detaljnije: [ detaljno + ]

  Izrada socio-ekonomskih analiza, definisanje metodologije rada, izrada SWOT analize, definisanje operativnih i starteških ciljeva, definisanje projketnih ideja, izrada plana implementacije, realizacija projekata.Razvoj projektnih ideja po zahtevima EU standarda

 • Odeljenje: Razvoj infrastrukture
 • Detaljnije: [ detaljno + ]

  Razvoj projketnih ideja po zahtevima EU standarda u oblasti infrastrukture i zaštite životne sredine.Upravljanje browenfield lokacijama

 • Odeljenje: Razvoj infrastrukture
 • Detaljnije: [ detaljno + ]

  Ova usluga obuhvata kompletno vođenje procesa, počev od identifikacije lokacija, izrade baze podataka, izrade kataloga, izrade pratećih analiza i predloga za regeneraciju lokaliteta.   
1
Godina preduzetništva 2016
NIRAS
Centar za E - dozvole
Idejom do razvoja
METRIS wine
Javne Nabavke
InnoHPC
INSiGHTS
eGUTS
Unapredjenje kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
ILS LEDA
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft