25.05.2018 | Razvoj teritorije

TREĆA REGIONALNA RADIONICA NA PROJEKTU INSIGHTS

Treća radionica regionalnih aktera u razvoju turizma u okviru projekta INSiGHTS održana je 24. maja 2018. godine u prostorijama REDASP. Svrha radionice bila je da se prikupe detaljnije informacije vezane za 4 ciljne mikro-teritorije namenjene osnivanju centara sporog turizma, i to:

  1. Prikupiti informacije o postojećim stazama i lokacijama za sportsko-rekreativne aktivnosti (ciljana teritorija, dužina, zahtevnost, stanje - markiranost, uređenost, mape...marketing i prodaja, ključni pružaoci usluga)
  2. Prikupiti informacije o stanju životne sredine na stazama i lokacijama za sportsko-rekreativne aktivnosti (nivo zagađenosti, glavni zagađivači...)
  3. Prikupiti predloge o mogućim integrisanim aktivnostima i projektima senzitivizacije stanovnika i posetioca u vezi: 1. dobrobiti rekreacije i boravka u prirodi, 2. potrebi očuvanja životne sredine (informisanje i  promocija, ref. on-line mapa integrisanih turističkih proizvoda)
  4. prikupiti predloge o ključnim projektima unapređenja ponude i održivog upravljanja životnom sredinom

Učesnicima su predstavljeni ciljevi pilot akcije, postignuti rezultati i aktuelne aktivnosti u vezi sa izradom Akcionog plana pilot akcije. Radionica je bila interaktivna, omogućavajući učesnicima da komentarišu, vode diskusiju i aktivno učestvuju u daljem planiranju pilot akcije.

Putem vođene diskusije, oni su pružili brojne informacije o postojećim i onim u razvoju planinarskih, biciklističkih i jahačkih staza, kao i konkretnije informacije o nekoliko staza koje smatraju najatraktivnijim, značajnim i pristupačnim za različite posetioce.  Jedna od tema o kojima se diskutovalo bila je i o mogućim načinima povećanja broja zainteresovanih koji za aktivnosti na otvorenom i uopšte zdravim stilovima života, u određenim programima i aktivnostima za decu, porodice i druge ciljne grupe.

Učesnici su takođe dali informacije vezane za stanje životne sredine na pilot mikro teritorijama, naglašavajući najznačajnije zagađivače,  i dali predloge mera za podizanje svesti.

Radionica je završena sa nekoliko ideja koje se fokusiraju na potrebu integrisanja različitih informacija, unapređenju umrežavanja među relevantnim akterima i boljoj promociji regionalne ponude aktivnosti na otvorenom i postojeće turističke ponude s akcentom na ponudu seoskog turizma.

INSiGHTS 3. RSG 1INSiGHTS 3. RSG 2INSiGHTS 3. RSG 3
Podeli/Cuvaj
Culinary Trail
Rurall
NRGCOM
Podsticanje primene hibridnih sistema grejanja i hlađenja korišćenjem plitke geotermalne energije u Dunavskom regionu – Danube GeoHeCo
EU Integracije
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
INSiGHTS
ITI Strategija
WIDE projekat
EU PRO+
Unapređenje investicionog ambijenta u gradu Kragujevcu
Počela realizacija projekta Podrška poboljšanju poslovnog okruženja na teritoriji Pomoravskog okruga
Jacanje kapaciteta lokalnih aktera i mladih u domenu Kohezione politike EU
Podrška konkurentnosti i razvoju turizma u centralnoj Srbiji-Šumadiji i Pomoravlju
Podrška ugostiteljskom sektoru sa teritorije grada Kragujevca u ublažavanju posledica pandemije COVID 19
InnoHPC
Savetnik za žensko preduzetništvo
Dani šumadijske šljive Stragari
Norveška za Vas
eGUTS
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Javne Nabavke
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
IPARD na dlanu- Bilteni
Brosura
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft