11.03.2016 | Razvoj MSPP

Sajam preduzetništva u Kragujevcu


U Kongresnom centru Hotela Kragujevac 10.03.2016. godine uspešno je održan Sajam preduzetništva u okviru programa ''Šansa za novi početak'', u organizaciji Srpske asocijacije menadžera (SAM), agencije DNA Communications i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), uz podršku Grada Kragujevca, Regionalne privredne komore Kragujevac i Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

 

Izvršna direktorka SAM-a, Jelena Bulatović, naglasila je koliko je važno da potencijalni preduzetnici dobiju svu potrebnu podršku u razvoju svoje poslovne ideje. ''Do sada smo ovakve sajmove održali u Nišu, Kruševcu i Subotici, gde smo zabeležili veliko interesovanje, a nadam se da će i građane Kragujevca inspirisati neka od predstavljenih preduzetničkih inicijativa da pokrenu svoj biznis'', kazala je Bulatović na otvaranju sajma.

 

Posetioci sajma su se informisali o više od 200 preduzetničkih ideja, osmišljenih na osnovu višemesečnog istraživanja i u skladu sa specifičnostima i potrebama svakog regiona u Srbiji, razvrstanih po visini investicije, kao i po delatnostima. Posetioci sajma su takođe dobili informacije o tome šta je potrebno za započinjanje novog biznisa, kako se smanjuje rizik i ostvaruje pristup fondovima podrške preduzetništvu.

 

U okviru Sajma organizovan je prateći program gde su posetioci mogli da dobiju informacije o merama i programima podrške MSPP sektoru, a u okviru predavanja:

“Pet pitanja koja treba postaviti pre pokretanja biznisa” - predavač Vladimir Miletić, konsultant, Opportunity banka

„Program mera podrške grada Kragujevca poslovnom sektoru u 2016. godini“ - predavač Zoran Kostadinović, načelnik Odeljenja za privredu i podršku novih investicija Gradske uprave za privredu

„Iskustva i programi razvoja podrške preduzetništvu“ - predavači Milica Čukarić, savetnik u odeljenju za razvoj MSPP Regionalne agencije za razvoj Šumadije i Pomoravlja i Dragan Novaković, asistent projekta u Zajednici preduzetnika, Regionalna privredna komora Kragujevac


Na događaju je takođe istaknuto da je trenutno jedan od najvećih problema velika nezaposlenost i  da se organizacijom ovakvih skupova upravo potencira i razvija preduzetnička klima i ambijent koji favorizuje ličnu inicijativu, poslovnu kreativnost, a kroz programe podrške  razvija preduzetništvo čitavog regiona.



54

Podeli/Cuvaj
Culinary Trail
Rurall
NRGCOM
Podsticanje primene hibridnih sistema grejanja i hlađenja korišćenjem plitke geotermalne energije u Dunavskom regionu – Danube GeoHeCo
EU Integracije
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
INSiGHTS
ITI Strategija
WIDE projekat
EU PRO+
Unapređenje investicionog ambijenta u gradu Kragujevcu
Počela realizacija projekta Podrška poboljšanju poslovnog okruženja na teritoriji Pomoravskog okruga
Jacanje kapaciteta lokalnih aktera i mladih u domenu Kohezione politike EU
Podrška konkurentnosti i razvoju turizma u centralnoj Srbiji-Šumadiji i Pomoravlju
Podrška ugostiteljskom sektoru sa teritorije grada Kragujevca u ublažavanju posledica pandemije COVID 19
InnoHPC
Savetnik za žensko preduzetništvo
Dani šumadijske šljive Stragari
Norveška za Vas
eGUTS
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Javne Nabavke
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
IPARD na dlanu- Bilteni
Brosura
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft