07.03.2016 | Razvoj MSPP

Raspisan Javni poziv za dodelu kreditnih sredstava

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je Javni poziv u oblasti informaciono komunikacione tehnologije (IKT) za podnošenje zahteva za dodelu kreditnih sredstava, start-up i inovativnih kredita, opredeljenih iz budžeta Republike Srbije za 2016. godinu.

Start-up krediti dodeljuju se privrednim subjektima koji su registrovani u prethodne dve godine počev od datuma objavljivanja konkursa za dodelu kreditnih sredstava, dok se Inovativni krediti dodeljuju privrednim subjektima koji su registrovani duže od dve godine počev od datuma objavljivanja konkursa za dodelu kreditnih sredstava.

Pravo na korišćenje start-up i inovativnih kredita imaju privredni subjekti registrovani u Agenciji za privredne registre u oblasti: izdavanje ostalih softvera, računarsko programiranje, izdavanje računarskih igara, konsultantske delatnosti u okviru informacione tehnologije, upravljanje računarskom opremom, ostale usluge informacione tehnologije, obrada podataka, hosting, sl., veb portali, kablovske telekomunikacije, bežične telekomunikacije, satelitske telekomunikacije, ostale telekomunikacione delatnosti.

Visina kredita iznosi od 300.000,00 do 1.500.000,00 dinara za preduzetnike, a od 500.000,00 do 3.000.000,00 dinara za pravna lica. Rok otplate je do četiri godine, sa grace periodom do jedne godine (u okviru roka otplate od četiri godine). Kamatna stopa je 1% na godišnjem nivou, a u grace periodu se kamata obračunava i pripisuje glavnom dugu. 

Zahtev za odobravanje kredita i dokumentacija podnose se u dva primerka Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Sektoru za informaciono društvo, putem pošte, odnosno preko pisarnice, Beograd, Nemanjina 22-26.

Rok za podnošenje zahteva za odobravanje kredita je 07.05.2016. godine.

Javni konkurs za dodelu start-ap i inovativnih kredita privrednim subjektima u oblasti informaciono-komunikacione tehnologije u Republici Srbiji u 2016. god.pdf

Konkursnu dokumentaciju možete preuzeti sa sajta Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija http://mtt.gov.rs/vesti/javni-konkurs-za-dodelu-start-ap-i-inovativnih-kredita-2016/.

 

Podeli/Cuvaj
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
InnoHPC
INSiGHTS
eGUTS
PRRR
EU PRO program
Strategija 2018-2028 Kragujevac
Javne Nabavke
METRIS wine
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft