06.09.2017 | Razvoj teritorije

Potpisan Sporazuma o partnerstvu jedinica lokalne samouprave na "Unapređenju investicionih lokacija duž koridora 10".

Zakonom u ulaganjima, jedice lokalne samouprave su prepoznate kao jedan od subjekata podrške ulaganjima i privlačenju investicija. Takođe, značaj unapređenja investicionih lokacija, industrijskih i radnih zona, kao i braunfild lokaliteta prepoznat je kako u Regionalnoj strategiji održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja tako i u Lokalnim strategijama održivog razvoja lokalnih samouprava našeg regiona duž koridora X. U cilju efikasnijeg privlačenja investicija,  a nakon višemesečnih pripremnih aktivnosti, u Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja koja je kordinirala čitav proces, 5.septembra je obavljeno svečano potpisivanje Sporazuma o partnerstvu jedinica lokalne samouprave na "Unapređenju investicionih lokacija duž koridora 10".
Projekat objedinjuje teritorije opština Sviljanac, Lapovo, Batočina, Ćuprija i Paraćin a njegova realizacija doprineće budućem efikasnom funkcionisanju radnih / industrijskih zona, privlačenju investicija, ravnomernom održivom teritorijalnom razvoju, ekonomskoj valorizaciji čitave teritorije, povećanju zaposlenosti i standarda građana.

Sporazum koji će teritoriju Koridora X povezati  i promovisati kao jedinstvenu investicionu celinu, prvi je ovog tipa u Srbiji a potpisnicima će omogućiti  zajednički nastup pred nadležnim institucijama na nacionalnom nivou, investicionim regijama i privrednim komorama zemalja članica EU, regionalnim razvojnim organizacijama zemalja članica EU.

Potpisivanje je obavljeno uz prisustvo načelnika Upravnih Okruga Šumadije i Pomoravlja, g-đe Biljane Stošić i g-dina Gorana Milosavljevića, koji su u obraćanjima skupu i medijima istakli značaj međuopštinskih inicijativa i saradnje i dali punu podršku kako ovoj tako i svim budućim partnerskim inicijativama uz stavljanje na raspolaganje raspoloživih resursa Upravnih Okruga za realizaciju planiranih aktivnosti.
koridor 1
Podeli/Cuvaj
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
InnoHPC
INSiGHTS
eGUTS
PRRR
EU PRO program
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Strategija 2018-2028 Kragujevac
Javne Nabavke
Portal preduzetništva
METRIS wine
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft