12.12.2017 | Razvoj teritorije

POSETA SDC DELEGACIJE

29. novembra, u okviru programa Regionalnog i ruralnog razvoja u Republici Srbiji koji finansira švajcarski SDC a sprovodi konzorcijum NIRAS, u poseti našoj teritoriji boravila je delegacija koju je predvodila g-đa Ursula Laubli, direktorka SDC kancelarije sa svojim saradnicima, predstavnici Razvojne agencije Srbije kao i članovi RRDS projektnog tima predvođeni g-dinom Džonom Galagerom.

Delegaciji je upriličen prijem u Gradu Kragujevcu tokom koga su pomoćnik gradonačelnika, Ivica Momčilović, i članica gradskog veća za projekte i investicije, Minja Obradović, još jednom potvrdili  posvećenost Grada principima teritorijalnog partnerstva i realizaciji utvrđenih ciljeva pre svega kroz spremnost za obezbeđivanje značajnih sredstva za finansiranje kao i insitucionalnu podršku uz prepoznavanje značaja principa subsidijarnosti u svrhe ravnomernog teritorijalnog razvoja.

Direktor REDASP, Nenad Popović, upoznao je prisutne sa tokom planiranja i razvoja projekata od razvoja regionalne inicijative, naglašavajući da su zasnovani na prepoznavanju specifičnosti teritorije uz strateški pristup razvoju sa jasno definisanim strukturama za koordinaciju i upravljanje i širokim partnerstvom koje uključuje javni, privatni i nevladin sektor.

Nakon prijema u gradu, članovi delegacije su obišli nekoliko direktnih korisnika projekata koji su odobreni i čija je realizacija počela (IMPULS wine – podrška sektoru proizvodnje vina i grožđa , Šumadija plum – podrška sektoru proizvodnje rakije i šljive i Ekonomsko osnaživanje žena na selu)

 1  6      

  5  4Podeli/Cuvaj
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
InnoHPC
INSiGHTS
eGUTS
PRRR
EU PRO program
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Strategija 2018-2028 Kragujevac
Javne Nabavke
Portal preduzetništva
METRIS wine
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft