10.03.2014 | Razvoj infrastrukture

Održana Lokalna Tehnička Radionica u okviru Projekta LEGEND

U organizaciji Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, jednog od partnera na međunarodnom projektu LEGEND, u petak 07. marta sa početkom u 10 časova u Medija centru Šumadija sajma u Kragujevcu, održana je lokalna tehnička radionica “Ekološka odgovornost, geotermalna energija niske entalpije – obnovljivi izvori energije u sektoru građevinarstva”

Radionica je održana u sklopu pratećeg, stručnog programa VIII Sajma građevinarstva i ekologije u Kragujevcu, imala je za cilj da se javno predstavi i predstavnicima gradske uprave Kargujevca i rukovodstvu SC „Park” svečano uruči dokument pod nazivom:

"Generalni projekat i prethodna studija opravdanosti rekonstrukcije sistema grejanja i hlađenja zatvorenog bazena u Kragujevcu, korišćenjem geotermalne energije niske entalpije i ostalih obnovljivih izvora energije

Pre svečanog uručenja, Generalni projekat i prethodnu studija opravdanosti prezentovali su autori ovog dokumenta, prof.dr Aca Jovanović, direktor GREEN ENERGY SYSTEM d.o.o. Beograd.

Na lokalnoj tehničkoj učešće su uzeli i:
1. Jelena Bojović, predstavnik Građevinskog klastera Šumadije i Pomoravlja - Kragujevac, održala je prezentaciju na temu "Javni objekti – uslovi za primenu principa EE"
2. Mirjana Prljević,predstavnik EIC Teslianum - je održala prezentaciju na temu "Savremeni izazovi strateskog pozicioniranje energetike: inovacija, integracija, interkonekcija"
3. Prof. dr. Zoran Stajić sa Elektronskog fakulteta u Nišu održao je prezentaciju na temu "Pozicija preduzeća u uslovima deregulisanog tržišta električne energije – kako izbeći administrativne zamke, sprečiti velike gubitke i raditi sistematski na smanjenju troškova?"

Projekat LEGEND (Low Enthalpy Geothermal ENergy Demonstartions cases for Energy Efficient building in Adriatic area - Demonstracioni slučajevi geotermalne energije niske entalpije za energetsku efikasnost zgrada u Jadranskoj oblasti), u okviru koga se i organizovala Lokalna tehnička radionica, realizuje se u okviru programa IPA Adriatic Cross Border Cooperation, sa ukupno 13 partnera iz 7 zemalja: Italija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija i Albanija.

Cilj projekta LEGEND je promocija energetske efikasnosti i korišćenja geotermalne energije niske entalpije u Jadranskoj oblasti.

Ukupna vrednost projekta je: 3 085 540.00 €, a period realizacije projekta je oktobar 2012 – septembar 2014. godine. 

sajam gradjevinarstva 2014-1sajam gradjevinarstva 2014-2sajam gradjevinarstva 2014-3sajam gradjevinarstva 2014-4sajam gradjevinarstva 2014-5sajam gradjevinarstva 2014-6



Podeli/Cuvaj
Culinary Trail
Rurall
NRGCOM
Podsticanje primene hibridnih sistema grejanja i hlađenja korišćenjem plitke geotermalne energije u Dunavskom regionu – Danube GeoHeCo
EU Integracije
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
INSiGHTS
ITI Strategija
WIDE projekat
EU PRO+
Unapređenje investicionog ambijenta u gradu Kragujevcu
Počela realizacija projekta Podrška poboljšanju poslovnog okruženja na teritoriji Pomoravskog okruga
Jacanje kapaciteta lokalnih aktera i mladih u domenu Kohezione politike EU
Podrška konkurentnosti i razvoju turizma u centralnoj Srbiji-Šumadiji i Pomoravlju
Podrška ugostiteljskom sektoru sa teritorije grada Kragujevca u ublažavanju posledica pandemije COVID 19
InnoHPC
Savetnik za žensko preduzetništvo
Dani šumadijske šljive Stragari
Norveška za Vas
eGUTS
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Javne Nabavke
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
IPARD na dlanu- Bilteni
Brosura
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft