27.12.2016 | Razvoj MSPP

Održan prvi sastanak u procesu osnivanja Regionalnog klastera kreativnih industrija u Kragujevcu

 

U okviru projekta Integrativni model razvoja kreativnih industrija na teritoriji Šumadije i Pomoravlja, danas 27.12.2016. godine u Biznis inovacionom centru u Kragujevcu, održan je prvi sastanak sa zainteresovanim stranama, potencijalnim članicama Regionalnog klastera kreativnih industrija.

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja (REDASP) u saradnji sa Biznis inovacionim centrom iz Kragujevca, Fakultetom inženjerskih nauka Kragujevac, i Filološko – umetničkim fakultetom, Univerziteta u Kragujevcu, je partner na projektu Integrativni model razvoja kreativnih industrija na teritoriji Šumadije i Pomoravlja.

Projekat je podržan od strane Razvojne agencije Srbije u okviru Programa podrške poslovnoj institucionalnoj infrastrukturi.

Kao jedan od ciljeva projekta je da se u 2017. godini I operativno stvore uslovi za stavljanjem kreativnosti u funkciju ekonomskog razvoja, tj. formira Regionalni klaster kreativnih industrija (RKKI).

Formiranje RKKI će, svim zainteresovanim stranama koje se već bave poslovima u oblasti kreativnih industrija (dizajn, komunikacione tehnologije, film, video i fotografija, softveri, kompjuterske igre, muzika, arhitektura, advertajzing, radio i televizija i dr.), omogućiti da se povežu, lakše dođu do tržišta i unaprede svoje poslovne veštine ali i svoje poslovanje.

Svi zainteresovani za osnivanje i rad klastera (udruženja, preduzeća, preduzetnici, organizacije i institucije, fizička lica), mogu se javiti Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, na telefon 034/302-701 ili putem emaila: sme@redasp.rs, officekg@redasp.rs.


slika 1 slika 2 slika 3
Podeli/Cuvaj
InnoHPC
INSiGHTS
eGUTS
PRRR
EU PRO program
Strategija 2018-2028 Kragujevac
Javne Nabavke
METRIS wine
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft