07.06.2022 | REDASP

OBUKE ZA PRUŽAOCE USLUGA SMEŠTAJA ZA POSETIOCE I TURISTE NA TERITORIJI ŠUMADIJE I POMORAVLJA

 

U periodu od februara do aprila 2022. godine, održan je niz obuka za pružaoce turističkih usluga smeštaja na teritoriji Šumadije i Pomoravlja. Teme obuka su bile: 1) Upotreba sistema eTurista iz korisničke uloge Ugostitelja, 2) Programi finansijske pomoći iz oblasti turizma i  3) Digitalni marketing za pružaoce turističkih usluga.

Ugostitelji sa teritorije Šumadije i Pomoravlja koji pružaju uslugu smeštaja za posetioce i turiste mogli su da prisustvuju obuci i direktnim konsultacijama za korišćenje Centralnog informacionog sistema eTurista. Obuci su prisustvovali i oni koji planiraju da kategorizuju svoje objekte i seoska turistička domaćinstva. U saradnji sa obrađivačima iz lokalnih samouprava, obuke su održane u Paraćinu, Kragujevcu, Topoli i Aranđelovcu i Kniću i Ćupriji. Ukupno je učestvovalo preko 100 ugostitelja. Takođe su organizovane i dve on line obuke, za sve koji nisu mogli da prisustvuju prethodno održanim obukama. Predavači su bili administratori sistema eTurista iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Drugi set obuka na teme programa podrške i digitalni marketing takođe je održan za pružaoce turističkih usluga, fizička i pravna lica sa nešto širim spektrom polaznika od prethodne obuke. Održano je 5 obuka u Kragujevcu, Aranđelovcu, Ćupriji i Paraćinu, a prisustvovalo oko 80 polaznika.

Glavni organizatori u opštinama, koji su identifikovali i pozivali učesnike, kao i organizovali prostor i tehničku podršku u svojim opštinama, bili su obrađivači podataka u CIS eTurista. Koordinator aktivnosti u opštinama regiona bila je Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, u okviru aktivnosti na projektu „Podrška konkurentnosti i razvoju turizma u Centralnoj Srbiji – Šumadiji i Pomoravlju“. Projekat se realizuje u okviru šireg projekta „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“ koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

help1 obuka obuka 1 obuka2

Podeli/Cuvaj
Culinary Trail
Rurall
NRGCOM
Podsticanje primene hibridnih sistema grejanja i hlađenja korišćenjem plitke geotermalne energije u Dunavskom regionu – Danube GeoHeCo
EU Integracije
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
INSiGHTS
ITI Strategija
WIDE projekat
EU PRO+
Unapređenje investicionog ambijenta u gradu Kragujevcu
Počela realizacija projekta Podrška poboljšanju poslovnog okruženja na teritoriji Pomoravskog okruga
Jacanje kapaciteta lokalnih aktera i mladih u domenu Kohezione politike EU
Podrška konkurentnosti i razvoju turizma u centralnoj Srbiji-Šumadiji i Pomoravlju
Podrška ugostiteljskom sektoru sa teritorije grada Kragujevca u ublažavanju posledica pandemije COVID 19
InnoHPC
Savetnik za žensko preduzetništvo
Dani šumadijske šljive Stragari
Norveška za Vas
eGUTS
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Javne Nabavke
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
IPARD na dlanu- Bilteni
Brosura
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft