14.11.2018 | REDASP

Najava događaja: Završna konferencija projekta “Unapredjenje ekonomskog i društvenog položaja žena u ruralnim područjima Šumadijskog i Kolubarskog okruga”

Završna konferencija projekta  “Unapredjenje ekonomskog i društvenog položaja žena u ruralnim područjima Šumadijskog i Kolubarskog okruga” održaće se 23. novembra 2018. godine u maloj sali Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Projekat finansira Švajcarska vlada, sprovodi se u okviru programa Podrške za ruralni i regionalni razvoj Srbiji (Fond za podršku ruralno-regionalnim inicijativama) i podržan je od strane Ministartsva poljoprivrede i Ministarstva privrede.

Nosilac projekta je Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja (REDASP), dok su partneri na projektu Udruženje Seoski turizam Srbije i Udruženje MOBA.

Projektom je obuhvaćeno 80 korisnica - žena iz ruralnih područja Šumadije i Kolubare, koje imaju zavidne tržišne rezultate u proizvodnji tradicionalne hrane, upotrebnih predmeta i suvenira tehnikama starih zanata kao i u isporuci usluga seoskog turizma. Obezbeđena su 52 granta za žene vlasnice registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u sektorima proizvodnje hrane, ruralnog turizma i proizvodnje suvenira, korisnice su upoznate  sa aktuelnim trendovima i prošle su obuke za upravljanje poslovanjem a podržana domaćinstva se intenzivno promovišu na internetu i društvenim mrežama i ostvaruju veće prihode. Razvijen je sistem on line prodaje i promocije, a privodi se kraju i izrada studije o društvenom i ekonomskom položaju žena na selu.

Završnu konferenciju projekta је prilikа, ne samo da sе prikaže rad žena, korisnica projekta, već i da se ukaže na ekonomske i društvene potencijale i značaj koje ima žena na selu.

Podeli/Cuvaj
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
InnoHPC
INSiGHTS
eGUTS
PRRR
EU PRO program
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Strategija 2018-2028 Kragujevac
Javne Nabavke
Portal preduzetništva
METRIS wine
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
EU Integracije
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft