26.07.2019 | Razvoj teritorije

KnowING IPR - Radionica za izradu Akcionog plana za Dunavski region

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, kao deo konzorcijuma predvođenog Fakultetom za informacione studije iz Novog mesta u Sloveniji i partnerima iz Dunavskog regiona, sprovodi Projekat KnowING IPR - Podsticanje inovacija u Dunavskom regionu kroz izgradnju znanja i upravljanje intelektualnom svojinom, koji finansira Transnacionalni program Interreg Danube (http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/knowing-ipr).

Glavni cilj Projekta je da objedini i iskoristi postojeće znanje o inovacijama i poveća mogućnosti za saradnju u oblasti prava intelektualne svojine (IPR).

Glavni rezultat KnowING IPR-a će biti praktično rešenje u vidu online platforme otvorenog pristupa, KnowING Hub-a, koja omogućava izdvajanje znanja iz patentnih i drugih baza podataka, napredne analitike i obuke za korišćenje i upravljanje IPR-om.

U okviru Projekta, 30. jula 2019. godine, u Hotelu Kragujevac, biće održana jedna od tri radionice za izradu Akcionog plana za Dunavski region, na kojoj ćemo pokušati da damo odgovor na pitanje kako efikasno koristiti ljudske resurse u procesima istraživanja i razvoja s jedne, i u procesu zaštite prava intelektualne svojine, s druge strane.

Na planiranoj radionici predstavnici MSP sektora imaće priliku da govornicima navedenim u agendi postavljaju pitanja i dobiju sve dodatne informacije iz ove oblasti. Takođe, u drugom delu radionice planirana je diskusija sa projektnim partnerima iz Dunavskog regiona.

Pored predstavnika MSP sektora, radionici će prisustvovati i predstavnici visokoškolskih institucija, poslovni konsultanti i stručnjaci iz oblasti intelektualne svojine, kao i predstavnici nadležnih institucija na nacionalnom i regionalnom nivou.

Svi zainteresovani svoje prisustvo mogu potvrditi putem mail adrese officekg@redasp.rs ili na broj telefona 034/302-722.

Agendu događaja možete preuzeti OVDE.


KnowING IPR logo


Podeli/Cuvaj
EU Integracije
Link Up! Serbia II
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
InnoHPC
INSiGHTS
eGUTS
PRRR
EU PRO program
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Strategija 2018-2028 Kragujevac
Javne Nabavke
Portal preduzetništva
METRIS wine
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft