Inicijativa „Destilati za destilerije“ predstavljena na Šumadijskim danima šljive
Pored predstavnika nosioca inicijative učešće su uzeli i proizvođači rakije i destilata sa područja Stragara, Masloševa i drugih podrudničkih sela kako bi se se sagledalo i čulo njihovo mišljenje o proizvodnji destilata i spremnosti za učešće u inicijativi. Ujedno su i doneli uzorke svojih rakija kako bi se izvršila ocena u pogledu kvaliteta tehnološkog postupka i senzornih karakteristika.
Na stručnom i praktičnom delu radionice koji je vodio Dr Ivan Urošević i na kome su direktno učešće imali i proizvođači destilata, date su preporuke za unapređenje procesa i tehnologije proizvodnje na osnovu donetih uzoraka. Zaključak sa radionice je da su proizvođači zainteresovani za učešće u jednoj ovakvoj inicijativi koja dugoročno obezbeđuje tehničku i tehnološku podršku i siguran plasman za poljoprivredna gazdinstva koja proizvode destilate, a sa druge strane kvalitetan i zdravstveno bezbedan poluproizvod za dalju preradu i dobijanje proizvoda vrhunskog kvaliteta u destilerijama asocijacije „Šumadijska rakija“.