06.11.2023 | REDASP

Gastro večeri – tradicija na moderan način

Gastro večeri – tradicija na moderan način

Srbija kao gastro destinacija privlači sve veći broj gostiju.  U tom smislu, gastro turizam je upoznavanje destinacije kroz njenu tradicionalnu gastronomiju kao deo kulturnog identiteta – gastroheritologije. To je doživljaj kroz predstavljanje tradicionalnih jela i pića, jer se na takava način otkriva identitet naroda kroz koji se  prožima deo kulturno-istorijskog nasleđa, kao i način života i mentaliteta.

U okviru projekta koji podržava razvoj regionalne turističke ponude Šumadije i Pomoravlja, organizovane su tri gastro večeri kojima je predstavljena kuhinja ovog regiona. Ovi gasto događaji odigrali su se u Vinsko rakijskom habu u Kragujevcu.

-          Gastro veče ’’Terra Serbica’’- Night of Kings, 15. septembra

-          Gastro veče ’’Terra Serbica’’- Crossroads, 29. septembra i

-          Kragujevac Open kitchen, otvorena kuhinja pet kragujevačkih restorana, 30. septembra

U organizaciji Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i Horeca Asocijacije Kragujevac, pet kragujevačkih restorana  u subotu 30.09. 2023. godine nudila su odabrana jela moderne šumadijske kuhinje po atraktivnim cenama. Aromatično  začinsko bilje, domaća jagnjetina, svinjetina, junetina, sirevi, salate, čorbe u interpretaciji kragujevačkih šefova koji kroz ukuse pričaju o svom gradu i zavičaju,uz  odabrana vrhunska vina i najbolje rakije dodatno su motivisali građane da uživaju u čarima naše moderne tradicije. Ovu ponudu imali su kragujevački restorani:  Ambasador, Vinsko rakijski hub, Gastro komitet 24, Mustang i Panorama.

Projekat „Razvoj regionalne turističke ponude Šumadije i Pomoravlja” realizuje Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja u okviru programa „EU za tebe – kulturno nasleđe i turizam“, koji finansira EU i Nemačko savezno ministarstvo za ekonomski razvoj i saradnju, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju - GIZ.

                    gastro                           gastro 2





open k.

 

Podeli/Cuvaj
Culinary Trail
Rurall
NRGCOM
Podsticanje primene hibridnih sistema grejanja i hlađenja korišćenjem plitke geotermalne energije u Dunavskom regionu – Danube GeoHeCo
EU Integracije
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
INSiGHTS
ITI Strategija
WIDE projekat
EU PRO+
Unapređenje investicionog ambijenta u gradu Kragujevcu
Počela realizacija projekta Podrška poboljšanju poslovnog okruženja na teritoriji Pomoravskog okruga
Jacanje kapaciteta lokalnih aktera i mladih u domenu Kohezione politike EU
Podrška konkurentnosti i razvoju turizma u centralnoj Srbiji-Šumadiji i Pomoravlju
Podrška ugostiteljskom sektoru sa teritorije grada Kragujevca u ublažavanju posledica pandemije COVID 19
InnoHPC
Savetnik za žensko preduzetništvo
Dani šumadijske šljive Stragari
Norveška za Vas
eGUTS
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Javne Nabavke
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
IPARD na dlanu- Bilteni
Brosura
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft