03.12.2021 | REDASP

Fond za inovacionu delatnost otvorio novi javni poziv za programe finansiranja

 

Fond za inovacionu delatnost poziva inovativna preduzeća da se prijave za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj inovacija kroz Program ranog razvoja, Program sufinansiranja inovacija i Program saradnje nauke privrede. Drugi javni poziv u okviru projekta „Povećanje inovacionih kapaciteta i tehnološke spremnosti MSP“, vredan 9 miliona evra, otvoren je do 15. marta 2022. godine u 15.00 časova. Projektne prijave iz svih oblasti nauke i tehnologije i svih industrijskih sektora podnose se putem portala Fonda.

Program ranog razvoja namenjen je mladim preduzećima koji razvijaju tehnološku inovaciju za kojom postoji potreba na tržištu. Pojedinačno po projektu dodeljuje se do 80.000 evra, maksimalno do 70% ukupnih opravdanih troškova projekta, čije trajanje je do 12 meseci. Za ovaj program mogu se prijaviti i timovi, s tim da u slučaju da njuhov projekat bude odobren za finansiranje, tim je u obavezi da osnuje preduzeće.

Detaljnije informacije o uslovima i načinu prijavljivanja se nalaze na stranici http://www.inovacionifond.rs/cir/program/program-ranog-razvoja 

Program sufinansiranja inovacija podržava mala i srednja preduzeća u razvoju novih proizvoda, usluga i tehnologija sa visokom dodatom vrednošću i podstiče da uspostave saradnje/partnerstva sa međunarodnim kompanijama/organizacijama. Pojedinačno po projektu se dodeljuje do 300.000 evra, maksimalno 70% ukupnih opravdanih troškova projekta za mikro i mala preduzeća, odnosno 60% za srednja preduzeća. Projekti mogu trajati do 24 meseca.

Detaljnije informacije o uslovima i načinu prijavljivanja se nalaze na stranici http://www.inovacionifond.rs/cir/program/program-sufinansiranja-inovacija

Program saradnje nauke i privrede ima za cilj da podstakne preduzeća iz privatnog sektora i javne naučno-istraživačke organizacije da formiraju konzorcijume i realizuju zajedničke razvojne projekte kako bi razvili nove proizvode i usluge, odnosno inovativne tehnologije, sa tržišnim potencijalom. Finansijska podrška se dodeljuje do 300.000 evra po projektu čime se pokriva maksimalno 70% ukupnih opravdanih troškova projekta za mikro i mala preduzeća, odnosno 60% za srednja preduzeća. Projekti mogu trajati do 24 meseca.

Detaljnije informacije o uslovima i načinu prijavljivanja se nalaze na stranici http://www.inovacionifond.rs/cir/program/program-saradnje-nauke-i-privrede 

Sredstva za realizaciju javnog poziva obezbeđena su zahvaljujući udruženim sredstvima Republike Srbije i Evropske unije kroz pretpristupne fondove EU.

Podeli/Cuvaj
Savetnik za žensko preduzetništvo
Podrška konkurentnosti i razvoju turizma u centralnoj Srbiji-Šumadiji i Pomoravlju
Podrška ugostiteljskom sektoru sa teritorije grada Kragujevca u ublažavanju posledica pandemije COVID 19
Jacanje kapaciteta lokalnih aktera i mladih u domenu Kohezione politike EU
ITI Strategija
WIDE projekat
EU PRO+
EU Integracije
Unapređenje investicionog ambijenta u gradu Kragujevcu
Počela realizacija projekta Podrška poboljšanju poslovnog okruženja na teritoriji Pomoravskog okruga
Dani šumadijske šljive Stragari
Link Up! Serbia II
Norveška za Vas
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
InnoHPC
INSiGHTS
eGUTS
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Javne Nabavke
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
IPARD na dlanu- Bilteni
Brosura
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft