22.06.2020 | REDASP

Fond za inovacionu delatnost objavio Javne pozive za inovativna preduzeća

Fond za inovacionu delatnost objavio je Javni poziv za učešće u Programu ranog razvoja i Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja inovacija.

Program ranog razvoja namenjen je mladim preduzećima koja razvijaju tehnološku inovaciju za kojom postoji potreba na tržištu. Pojedinačno po projektu dodeljuje se do 80.000 evra. Za sredstva u okviru ovog programa mogu se prijaviti mikro i mala preduzeća osnovana u Srbiji, u većinskom privatnom srpskom vlasništvu i ne starija od pet godina, kao i timovi.  Finansiranjem koje Fond dodeljuje se pokriva maksimalno 70% ukupnih opravdanih troškova projekta, čije trajanje je do 12 meseci.

Priručnik Programa ranog razvoja možete preuzeti OVDE.

Javni poziv i detaljne informacije o uslovima Programa ranog razvoja možete pogledati na adresi http://www.inovacionifond.rs/program/program-ranog-razvoja.

Kroz Program sufinansiranja inovacija dodeljuje se finansijska podrška do 300.000 evra po projektu, a korisnici su mikro, mala ili srednja preduzeća sa većinskim privatnim vlasništvom registrovana u Srbiji. Podrška omogućava preduzećima razvoj novih proizvoda, usluga i tehnologija sa visokom dodatom vrednošću i podsticanje komercijalizacije istraživanja i razvoja postojećih inovativnih preduzeća, kao i uspostavljanje saradnje/partnerstava sa međunarodnim kompanijama/organizacijama. Finansiranjem koje Fond dodeljuje pokriva se maksimalno 70% ukupnih opravdanih troškova projekta za mikro i mala preduzeća, odnosno 60% za srednja preduzeća. Projekti mogu trajati do 24 meseca.

Priručnik Programa sufinansiranja inovacija možete preuzeti OVDE.

Javni poziv i detaljne informacije o uslovima Programa sufinansiranja inovacija možete pogledati na adresi http://www.inovacionifond.rs/program/program-sufinansiranja-inovacija.

Projekti u okviru navedenih Programa mogu biti iz bilo koje oblasti nauke i tehnologije i bilo kog industrijskog sektora.

Javni pozivi su otvoreni do 31. avgusta 2020. godine u 15 časova, a prijave se podnose putem portala Fonda za inovacionu delatnost.
Podeli/Cuvaj
EU Integracije
Link Up! Serbia II
Norveška za Vas
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
InnoHPC
INSiGHTS
eGUTS
PRRR
EU PRO program
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Strategija 2018-2028 Kragujevac
Javne Nabavke
Portal preduzetništva
METRIS wine
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
Brosura
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft