12.04.2017 | Razvoj MSPP

Predstavljanje potencijala razvoja MSPP sektora na Šumadija sajmu

Šumadija sajam u Kragujevcu u periodu od 20. do 22. aprila 2017. godine organizuje “Sajam obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i inovacija”.

Sektor obrazovanja činiće škole i fakulteti, promovišući svoju ponudu i obrazovne profile, svim budućim učenicima i studentima, olakšavajući im na taj način odabir pravog zanimanja.

Sektor preduzetništva i inovacija kroz izlaganje na Sajmu predstaviće brojni privrednici, preduzetnici, agencije i institucije, opravdavajući na taj način svrhu i postojanje Sajma, kao platforme za promociju i poslovno povezivanje. Takođe Sajmu će prisustvovati i istaknuti preduzetnici, koji će na primerima iz prakse prikazati put razvoja preduzetništva.

Izlagački deo Sajma će upotpuniti i NSZ sa svojim poslodavcima, koji imaju potrebu za zapošljavanjem kadrova različitih profila.

Jedan od ciljava  manifestacije je da prateći i stručni program budu bogatiji i sadržajniji obuhvatajući istovremeno sve segmente Sajma, čemu će doprineti saradnja sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, Regionalnom privrednom komorom Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga i Biznis Inovacionim Centrom. Institucije za podršku će u pratećem programu Sajma organizovati brojne radionice i tribine, čiji je cilj razvijanje veština za zapošljavanje mladih, unapređenje partnerstava između obrazovnog i poslovnog sektora, predstavljanje programa za podršku preduzetništvu, kao i povećanje kvaliteta strukovnog obrazovanja u Srbiji.

Ovim povodom Regionalna agencija će u okviru pratećeg programa Sajma za sve zainteresovane privredne subjekte i potencijalne preduzetnike predstaviti Desk za privrednu saradnju Srbija – Skandinavija, kao i aktuelne programe podrške namenjene MSPP sektoru.

Promocija će se održati u četvrtak, 20. aprila 2017. godine, u Medija centru Šumadija sajma, sa početkom u 14:00 časova.

Agendu događaja možete pogledati OVDE .

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na mail adresu sme@redasp.rs ili telefonom 034/302-704, najkasnije do srede, 19. aprila 2017. godine.
Podeli/Cuvaj
EU Integracije
Počela realizacija projekta Podrška poboljšanju poslovnog okruženja na teritoriji Pomoravskog okruga
Link Up! Serbia II
Norveška za Vas
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
InnoHPC
INSiGHTS
eGUTS
PRRR
EU PRO program
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Strategija 2018-2028 Kragujevac
Javne Nabavke
Portal preduzetništva
METRIS wine
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
Brosura
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft