12.12.2017 | Razvoj teritorije

6. i 7. decembra u Kragujevcu održana druga radionica u okviru projekta “Samoprocena stanja jednakog pristupa vodi i sanitaciji u Srbiji”.

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, 6. i 7. decembra u Kragujevcu je  organizovala drugu radionicu u okviru projekta “Samoprocena stanja jednakog pristupa vodi i sanitaciji u Srbiji”

Projekat je finansiran sredstvima Fonda Ujedinjenih nacija (United Nations Development Account) koji implementira Ekonomska komisija Ujedinjenih nacija za Evropu (UNECE). Ovaj projekat se realizuje u okviru Protokola o vodi i zdravlju, kome je Republika Srbija pristupila 16. aprila 2013. godine i doprinosi implementaciji Protokola kroz identifikaciju trenutnog stanja u Republici Srbiji u vezi sa jednakim pristupom pijaćoj vodi i sanitaciji. Svrha organizovanja druge radionice bilo je predstavljanje rezultata istraživanja primenom Bodovne kartice na nacionalnom i nivou teritorije Šumadijskog i Pomoravskog okruga (Grad Kragujevac, jedanaest opština).

Ovaj skup je otvorila g-đa Biljana Filipović, pomoćnica ministra za zaštitu životne sredine a doprinos kao realizaciji projekta tako i u radu radionice dali su i članovi nacionalnog ekspertskog tima, inače članovi Zajedničkog tela formiranog u cilju praćenja sprovođenja Protokola. Iskustva u sprovođenju samoprocene pristupa sa učesnicima su podelili predstavnici Makedonije- g-đa Nataša Dokovska i Mihail Kočubovski, kao i predstavnici UNECE-a, g-đa Diana Gerije i g-din Roberto Martin.

Radionica je okupila više od 50 učesnika predstavnika zainteresovanih strana na nacionalnom i lokalnom nivou koji su dali aktivan doprinos finalnoj oceni stanja pristupa na teritoriji Republike Srbije i teritorije Šumadije i Pomoravlja.

            

                 1           4UNECE LOGO

Podeli/Cuvaj
EU Integracije
Počela realizacija projekta Podrška poboljšanju poslovnog okruženja na teritoriji Pomoravskog okruga
Link Up! Serbia II
Norveška za Vas
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
InnoHPC
INSiGHTS
eGUTS
PRRR
EU PRO program
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Strategija 2018-2028 Kragujevac
Javne Nabavke
Portal preduzetništva
METRIS wine
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
Brosura
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft