28.02.2018 | Razvoj teritorije

Učešće Regionalne agencije na Međunarodnom sajmu turizma i BeoWine sajmu

U periodu od 22. – 25. februara 2018. godine na Beogradskom sajmu održan je 40. Međunarodni sajam turizma koji je okupio brojne posetioce, turističke agencije, saveze i organizacije, ugostitelje, turističke centre i međunarodne tur operatore.

S druge strane proizvođači rakije, vina, vinski podrumi, distributeri i proizvođači opreme za vinarstvo i vinogradarstvo imali su priliku da svoju ponudu predstave na 9. BeoWine sajmu, koji se u periodu od 22. do 24. februara 2018. godine održao u halama 3 i 3A Beogradskog sajma

Regionalna agencija uzela je učešće na Beogradskom sajmu i bila prisutna na Sajmu turizma sa turističkim organizacijama Šumadije i Pomoravlja (u okviru projekta “Priprema 2 regiona Srem i Šumadija i Pomoravlje za osnivanje DMO-a i definisanje turističkog prostora)”, a na sajmu BeoWine sa Regionalnom asocijacijom proizvođača rakije ‘’Šumadijska rakija’’(u okviru projekta “Šumadijska šljiva”). Ovi projekti realizuju se u okviru programa “Podrška ruralnom i regionalnom razvoju u Republici Srbiji”, koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a sprovodi konzorcijum partneraNIRAS (Poljska, Danska), FAOW (Poljska) i Partner Solutions (Srbija).

Sajam turizma 2018 1Sajam turizma 2018 2

Trećeg dana sajma, u subotu 24. februara 2018. godine, u hali 4, na zajedničkom štandu turističkih organizacija iz Šumadije i Pomoravlja, održana je promocija svih projekata koji se u okviru programa “Podrška ruralnom i regionalnom razvoju u Republici Srbiji”, trenutno sprovode na teritoriji ova dva regiona i to:

  • Jačanje konkurentnosti proizvođača vina iz Šumadije - IMPULS Wine
  • ‘’Šumadijska šljiva’’
  • Priprema dva regiona, (1) Srem (7 opština) i (2) Šumadija i Pomoravlje (13 opština) za osnivanje DMO-a, definisanje turističkog prostora i tehnička podrška subjektima koji prodaju destinacije u ciljanim regijama”
  • Unapređenje ekonomskog i društvenog položaja žena u ruralnim područjima Šumadijskog i Kolubarskog okruga

Sajam turizma 2018 4Sajam turizma 2018 5

Brojni posetioci koji su tokom sajma posetili štandove Regionalne agencije imali su priliku da se upoznaju sa tradicionalnim proizvodima i turističkim potencijalima Šumadije i Pomoravlja, kao i da degustiraju i izaberu rakije koje se nalaze u ponudi destilerija članica Regionalne asocijacije proizvođača rakije ‘’Šumadijska rakija’’.

Sajam turizma 2018 6Sajam turizma 2018 7Sajam turizma 2018 8


Podeli/Cuvaj
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
InnoHPC
INSiGHTS
eGUTS
PRRR
EU PRO program
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Strategija 2018-2028 Kragujevac
Javne Nabavke
Portal preduzetništva
METRIS wine
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft