12.12.2013 | Razvoj infrastrukture

Sastanak partnera na projektu "Izrada Generalnog projekta i Prethodne studije opravdanosti državnog puta I reda M4 – deonica Lazarevac – Bor, faza I deonica Svilajnac - Bor"

U Despotovcu je 04. decembra 2013., u organizaciji Regionalne Agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i opštine Despotovac, održan sastanak partnera na projektu "Izrada Generalnog projekta i Prethodne studije opravdanosti državnog puta I reda M4 – deonica Lazarevac – Bor, faza I deonica Svilajnac - Bor".

Sastanku su prisustvovali predstavnik Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave, najuža rukovodstva lokalnih samouprava Despotovac, Svilajnac, Žagubica i Bor i predstavnici Regionalne agencije za ekonoski razvoj Šumadije i Pomoravlja (REDASP).

Cilj sastanka je dogovor o budućim koracima na implementaciji projekta.

Nakon pozdravnog obraćanja predsednika opštine Despotovac i direktora REDASP-a i prezentacije osnovnih karakteristika projekta, dosada realizovanih aktivnosti i predloga budućih koraka otvorena je diskusija. Prisutni predstavnici najužih rukovodstava lokalnih samouprava su se složili da je projekat od izuzetnog strateškog značaja za sve lokalne samouprave, a i šire i da hitno treba nastaviti aktivnosti na realizaciji.

Predstavnik Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave, takođe je podvukla veliku stratešku važnost projekta, naglašavajući regionalni značaj istog. Takođe, pohvalno se izrazila o trenutnoj spremnosti projekta, za koji je izrađen projektni zadatak, uz napomenu da je u dosadašnjem postupku realizacije projekta sve odlično odrađeno. Najavila je raspisivanje Javnog poziva za finansiranje infrastrukturnih projekata, za kraj januara 2014. O sastanku će izvestiti resornog Državnog sekretara u cilju podrške Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave realizaciji ovog bitnog projekta.

Na sastaku je zaključeno da se nastave aktivnosti na prezentaciji projekta i obezbeđivanju podrške ostalih nadležnih ministartsava (Ministarstvo saobraćaja, Ministarstvo građevinarstva i urbanizma) i Kancelarije za evropske integracije Republike Srbije. Nakon objavljivanja Javnog poziva Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave aplicirati na poziv sa kompletnom dokumentacijom projekta.

Despotovac M4 04.12.2012-1Despotovac M4 04.12.2012-2Despotovac M4 04.12.2012-3



Podeli/Cuvaj
Culinary Trail
NRGCOM
Podsticanje primene hibridnih sistema grejanja i hlađenja korišćenjem plitke geotermalne energije u Dunavskom regionu – Danube GeoHeCo
EU Integracije
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
INSiGHTS
ITI Strategija
WIDE projekat
EU PRO+
Unapređenje investicionog ambijenta u gradu Kragujevcu
Počela realizacija projekta Podrška poboljšanju poslovnog okruženja na teritoriji Pomoravskog okruga
Jacanje kapaciteta lokalnih aktera i mladih u domenu Kohezione politike EU
Podrška konkurentnosti i razvoju turizma u centralnoj Srbiji-Šumadiji i Pomoravlju
Podrška ugostiteljskom sektoru sa teritorije grada Kragujevca u ublažavanju posledica pandemije COVID 19
InnoHPC
Savetnik za žensko preduzetništvo
Dani šumadijske šljive Stragari
Norveška za Vas
eGUTS
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Javne Nabavke
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
IPARD na dlanu- Bilteni
Brosura
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft