25.09.2017 | Razvoj MSPP

Raspisan javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz podršku investicijama u privredi

Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije raspisalo je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz podršku investicijama u privredi.

Pravo da konkurišu imaju preduzetnici, mikro, mali i srednji privredni subjekti i zadruge koji su registrovani u Agenciji za privredne registre, nisu poslovali sa gubitkom u prethodne dve godine i ispunjavaju uslove propisane Programom.

Privredni subjekti koji ispunjavaju uslove Programa, mogu ostvariti pravo na finansijsku podršku u iznosu od 20% bespovratnih sredstava od vrednosti investicionog ulaganja. Preostali iznos vrednosti projekta finansiraće se iz kredita Fonda za razvoj.

Sredstva opredeljena Programom namenjena su za:•    kupovinu/izgradnju/dogradnju/rekonstrukciju/adaptaciju/sanaciju/kupovinu proizvodnog prostora ili poslovonog prostora (isključivo ukoliko je u sastavu proizvodnog prostora), •    kupovinu proizvodne opreme (nove ili polovne, ne starije od pet godina), uključujući dostavna vozila koja služe za prevoz sopstvenih proizvoda i druga transportna sredstva uključena u proces proizvodnje •    nabavku softvera i drugih nematerijalnih ulaganja •    trajna obrtna sredstva, koja mogu da učestvuju najviše do 20% u strukturi ukupnog investicionog ulaganja.

Sredstva se dodeljuju u iznosu od 375.000 do 8.750.000 dinara za preduzetnike, odnosno 2.500.000 do 62.500.000 dinara za pravna lica.

Rok otplate je do 6 godina za preduzetnike, odnosno do 9 godina za pravna lica. Grejs period je do 1 godine za sve privredne subjekte.

Kamatna stopa iznosi 1,5% godišnje uz garanciju banke i 3% godišnje uz ostala sredstva obezbeđenja.

Javni poziv je otvoren dok se sredstva ne utroše, a najkasnije do 1.decembra 2017. godine

Javni poziv i konkursnu dokumentaciju možete preuzeti ovde.

Prijave sa pratećom dokumentacijom predaju se Fondu za razvoj, a opširnije o Programu možete pogledati na internet stranama Ministarstva www.privreda.gov.rs i Fonda za razvoj www.fondzarazvoj.gov.rs

Za sve dodatne informacije i podršku u pripremi dokumentacije svi zainteresovani se mogu obratiti Regionalnoj agenciji.
Podeli/Cuvaj
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
InnoHPC
INSiGHTS
eGUTS
PRRR
EU PRO program
Strategija 2018-2028 Kragujevac
Javne Nabavke
METRIS wine
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft