24.10.2012 | Strateško planiranje

OLEDNETWORK portal Regionalne agencije kao primer dobre prakse

OLEDNETWORK portal Regionalne agencije (www.olednetwork.rs) predstavljen kao primer dobre prakse na internacionalnoj platformi IDEASS (Innovation for Development and South-South Cooperation), koja se bavi svim vrstama inovativnih rešenja koja sveukupno utiču na ljudski razvoj. IDEASS ima misiju da identifikuje inovativna rešenja i da pruži podršku njihovom transferu, organizovanjem kooperativnih projekata u zainteresovanim zemljama, sa tehničkim i finansijskim doprinosom međunarodnih i decentralizovanih aktera saradnje. IDEASS tim je ocenio da OLEDNETWORK zauzima revolucionarno sredstvo za animiranje aktera lokalnog ekonomskog razvoja sa teritorije Šumadije i Pomoravlja i zato zaslužuje da se u okviru njihove platforme predstavi kao primer dobre prakse koji može podstaći međunaredne aktere da na sličan način animiraju svoje zajednice, lokalne, regionalne ili nacionalne.

OLEDNETWORK platforma Regionalne agencije služi za sakupljanje, selekciju i bodovanje projektnih ideja regionalnog i međuopštinskog karaktera, od strane predstavnika svih relevantnih interesnih grupa sa teritorije Šumadije i Pomoravlja, u cilju kreiranja baze projektnih ideja koje proističu iz regionalnog strateškog dokumenta "Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021". Druga svrha portala bilo je izvođenje procesa implementacije Regionalne strategije kroz sistem odabira najprioritetnijih projekata koji će ući u kratkoročne i srednjoročne akcione planove.

IDEASS platformu i promociju OLEDNETWORK-a na istoj možete pronaći na sledećem linku: http://www.ideassonline.org/home/.

Dokument pod nazivom "Srbija. Uloga umrežavanja kancelarija za lokalni ekonomski razvoj promovisana od strane Regionalne agencije REDASP na teritoriji Šumadije i Pomoravlja" možete preuzeti OVDE.

OLED promocijaPodeli/Cuvaj
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
InnoHPC
INSiGHTS
eGUTS
PRRR
EU PRO program
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Strategija 2018-2028 Kragujevac
Javne Nabavke
Portal preduzetništva
METRIS wine
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft