03.06.2016 | Razvoj teritorije

Održana promocija projekta „Situaciona analiza pristupa zdravoj pijaćoj vodi i sanitaciji za decu osnovnih škola u seoskim područjima teritorije Šumadije i Pomoravlja”

Regionalna Agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja je, dana 2. juna 2016. godine sa početkom u 11 časova, u Skupštinskoj sali Grada Kragujevca, organizovala promociju projekta „Situaciona analiza pristupa zdravoj pijaćoj vodi i sanitaciji za decu osnovnih škola u seoskim područjima teritorije Šumadije i Pomoravlja”.

Prisutnima se obratila Stana Božović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, kao i Biljana Filipović, šef Sektora za međunarodnu saradnju i evropske integracije. Skupu se obratio i Vladimir Maksimović, član Gradskog veća za zaštitu životne sredine, ravnomerni i održivi razvoj.

O trenutnoj situaciji pristupa zdravoj pijaćoj vodi i sanitaciji za decu u osnovnim školama u ruralnim područjima Šumadije i Pomoravlja, govorila je Dragana Jovanović, šef Odseka za bezbednost vode za piće i kupališta, iz Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”.

Direktor Regionalne agencije, Nenad Popović, održao je prezentaciju o oblastima intervencije, ciljevima i očekivanim rezultatima projekta.

Promociji su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava, osnovnih škola, zdravstvenih ustanova, javnih-komunalnih preduzeća, organizacija civilnog društva, predstavnici svih onih institucija javnog i privatnog sektora koji su zainteresovani za implementaciju projektnih aktivnosti.

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja  je dana 1. februara 2016. godine zvanično započela realizaciju projekta koji se finansira od strane Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, sredstvima Vlade kroz program i sredstva Ugovora o bilateralnoj saradnji između Republike Srbije i Republike Italije.

Projekat ima istovremeno  dva cilja:

  • da izvrši analizu sitaucije (GAP analiza) pristupa zdravoj pijaćoj vodi i sanitaciji za decu u osnovnim školama, kao i sanitarni nadzor objekata u ruralnim područjima Šumadije i Pomoravlja, sa preliminarniom procenom investicije;
  • da obezbedi izgradnju institucionalnih kapaciteta za zdravstvenu ispravnost vode za piće i sanitacije u školama, uključivanjem u razvojne procese izabrane predstavnike lokalnih relevantnih institucija i zainteresovanih strana.

Projekat koji će biti realizovan na teritoriji regiona Šumadije i Pomoravlja obuhvata 329 osnovnih škola, od čega je 245 u ruralnim područjima.

124

356

Podeli/Cuvaj
Culinary Trail
Rurall
NRGCOM
Podsticanje primene hibridnih sistema grejanja i hlađenja korišćenjem plitke geotermalne energije u Dunavskom regionu – Danube GeoHeCo
EU Integracije
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
INSiGHTS
ITI Strategija
WIDE projekat
EU PRO+
Unapređenje investicionog ambijenta u gradu Kragujevcu
Počela realizacija projekta Podrška poboljšanju poslovnog okruženja na teritoriji Pomoravskog okruga
Jacanje kapaciteta lokalnih aktera i mladih u domenu Kohezione politike EU
Podrška konkurentnosti i razvoju turizma u centralnoj Srbiji-Šumadiji i Pomoravlju
Podrška ugostiteljskom sektoru sa teritorije grada Kragujevca u ublažavanju posledica pandemije COVID 19
InnoHPC
Savetnik za žensko preduzetništvo
Dani šumadijske šljive Stragari
Norveška za Vas
eGUTS
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Javne Nabavke
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
IPARD na dlanu- Bilteni
Brosura
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft