27.04.2017 | Razvoj teritorije

Održana prezentacija za predstavnike malih i srednjih preduzeća iz Srbije, o konceptu rada super računara I njihovoj primenjivosti za potrebe razvoja poslovanja

InnoHPC

U okviru Dunavskog transnacionalnog Programa, započet je sa realizacijom projekat Računari visokih performansi za efikasne inovacije - InnoHPC (HIGH-PERFORMANCE COMPUTING FOR EFFECTIVE INNOVATION IN THE DANUBE REGION), na kome je, Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i Prirodno-matematički fakultet iz Novog Sada, partneri iz Srbije.

Glavni cilj projekta InnoHPC je osnivanje laboratorije računara izuzetno jakih performansi za računarsku obradu podataka. Laboratorija će pružiti podršku preduzećima da praktično primene nova znanja u toku razvoja proizvoda, tako što će im omogućiti da razvijaju i testiraju nove proizvode u virtuelnom okruženju. Iskustvo potvrđuje da se na ovaj način vreme i novac štede u velikoj meri.

U svrhu toga, projektom je predvidjena serija zajedničkih, grupnih sastanaka I radionica, kako u Srbiji, tako I u nekim od odabranih partnerskih zemalja.

Na sastancima je od velike važnosti učešće I predstavnika malih i srednjih preduzeća, iz sektora automobilske i elektronske industrije u Srbiji, koja imaju potrebu da u razvojnim segmentima svog poslovanja saradjuju sa HPC laboratorijom.

Prvi takav susret održan je u sredu 26.04.2017. godine u Hotelu Kragujevac na kome su učestvovali predstavnici poslovnih klastera i zainteresovanih malih i srednjih preduzeća iz Srbije, ali i predstavnici centara super racunara u Srbiji.

Više o projektu, možete naći na linku: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/innohpc.


innohpc intevju 1innohpc intevju 2

Podeli/Cuvaj
InnoHPC
INSiGHTS
eGUTS
PRRR
EU PRO program
Javne Nabavke
METRIS wine
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft