17.08.2018 | Razvoj teritorije

Održana inicijalna radionica projekta "Izrada Akcionog plana za unapređenje jednakog pristupa vodi i sanitaciji u regionu Šumadije i Pomoravlja"

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine i Ministarstva zdravlja Republike Srbije je, dana 15. avgusta 2018. godine, u Narodnoj Skupštini u Beogradu, sa početkom u 11 časova, organizovala Inicijalnu radionicu projekta „ Izrada Akcionog plana za unapređenje jednakog pristupa vodi i sanitaciji u regionu Šumadije i Pomoravlja”.

Svrha organizovanja prve radionice je predstavljanje projekta, ciljeva, metodologije koja će se koristiti u tokom implementacije projekta.

Inicijalnu radionicu je svečano otvorila Jasminka Luković Jagličić, predstavnica Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i poželela dobrodošlicu prisutnima. U uvodnom delu skupu su se obratili Biljana Filipović, pomoćnica ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije u oblasti zaštite životne sredine Ministarstva zaštite životne sredine, Vesna Knjeginjić, predsedavajuća Protokolom o vodi i zdravlju, Ljiljana Jovanović, predsednik Zajedničkog tela, kao i Diane Guerrier, predstavnica Ekonomske komisije za Evropu Ujedinjenih Nacija (UNECE).

U plenarnom delu radionice, Jasminka Luković Jagličić je održala prezentaciju “Samoprocena jednakog pristupa vodi i sanitaciji - Republika Srbija (Šumadija i Pomoravlje), rezultati prve faze, nalazi i preporuke po oblastima“. Nakon toga, prezentaciju “Uputstvo o izradi akcionih planova za osiguranje ravnopravnog pristupa vodi i sanitaciji i iskustva drugih zemalja u poboljšanju pravičnog pristupa“ je održala Diane Guerrier. Iskustvo Republike Makedonije je predstavila Nataša Dokovska, prezentacijom “Iskustva u razvoju Akcionog plana“.

Nakon plenarnog dela usledio je i radni deo. Na početku je Jasminka Luković Jagličić održala prezentaciju “Izrada Akcionog plana za poboljšanje ravnopravnog pristupa vodama i sanitaciji“.

U radioničarskom delu učesnici su podeljeni u četiri tematske grupe, gde su uz pomoć tematskih eksperata, definisali grupe relevantnih zainteresovanih strana za svih od odeljaka, kao i prioritete.


UNECE inicijalna radionica 2018 1 UNECE inicijalna radionica 2018 2
UNECE inicijalna radionica 2018 3 UNECE inicijalna radionica 2018 4


Podeli/Cuvaj
EU Integracije
Počela realizacija projekta Podrška poboljšanju poslovnog okruženja na teritoriji Pomoravskog okruga
Link Up! Serbia II
Norveška za Vas
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
InnoHPC
INSiGHTS
eGUTS
PRRR
EU PRO program
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Strategija 2018-2028 Kragujevac
Javne Nabavke
Portal preduzetništva
METRIS wine
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
Brosura
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft