10.05.2022 | REDASP

Objavljen Javni poziv za predloge projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća - EUPRO PLUS


Cilj poziva: Doprinos rastu i razvoju mikro i malih preduzeća (MMP) u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije.

 

Ukupan budžet poziva: Tri miliona evra, od čega je dva miliona namenjeno preduzećima koja se bave proizvodnjom, a milion evra preduzećima koja pružaju usluge.

 

Iznos podrške po pojedinčnom projektu: Od 10.000 do 40.000 evra za preduzeća registrovana za proizvodnu delatnost, odnosno od 10.000 do 30.000 evra za preduzeća registrovana za pružanje usluga

U oba slučaja obavezno je minimalno sufinasiranje od 20% vrednosti projekta odnosno 15% za preduzeća iz opština koje su u četvrtoj kategoriji razvijenosti.

 

Ko može da učestvuje: Preduzetnici/e, mikro i mala preduzeća registrovana u periodu od 1. januara 2016. do 31. decembra 2020. godine u nekoj od 99 lokalnih samouprava uključenih u EU PRO Plus program, a koja se bave proizvodnjom ili pružanjem usluga koje obuhvataju informacione tehnologije, arhitektonske i inžinjerske delatnosti, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, usluge vezane za turizam, održavanje i popravke.

 

Vrsta aktivnosti: Nabavka nove opreme i uvođenje usluga koja će doprineti unapređenju proizvodnje i tržišnog potencijala preduzeća, otvaranju novih radnih mesta i povećanju oporavka i otpornosti od negativnog uticaja pandemije kovida 19. 

 

Podržani projekti treba i obavezno da uključe društveno odgovorne aktivnosti koje će doprineti razvoju njihovih lokalnih zajednica.

 

Rok za prijavu: 30. jun 2022. godine do 24:00h po lokalnom vremenu.

 

Ovde možete preuzeti Javni poziv i Prijavnu dokumentaciju za LOT 1 - proizvodna preduzeca i preduzetnici (Aneks A, Aneks B i Aneks C),  Prijavnu dokumentaciju za LOT 2 - Usluzna preduzeca i preduzetnici(Aneks A, Aneks B i Aneks C).

 

Za detaljnije informacije i podršku u pripremi konkursne dokumentacije svi zainteresovani se mogu obratiti Regionalnoj agenciji putem e-maila smе@redasp.rs, putem telefona 034/302-704 ili lično.



Podeli/Cuvaj
Culinary Trail
Rurall
NRGCOM
Podsticanje primene hibridnih sistema grejanja i hlađenja korišćenjem plitke geotermalne energije u Dunavskom regionu – Danube GeoHeCo
EU Integracije
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
INSiGHTS
ITI Strategija
WIDE projekat
EU PRO+
Unapređenje investicionog ambijenta u gradu Kragujevcu
Počela realizacija projekta Podrška poboljšanju poslovnog okruženja na teritoriji Pomoravskog okruga
Jacanje kapaciteta lokalnih aktera i mladih u domenu Kohezione politike EU
Podrška konkurentnosti i razvoju turizma u centralnoj Srbiji-Šumadiji i Pomoravlju
Podrška ugostiteljskom sektoru sa teritorije grada Kragujevca u ublažavanju posledica pandemije COVID 19
InnoHPC
Savetnik za žensko preduzetništvo
Dani šumadijske šljive Stragari
Norveška za Vas
eGUTS
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Javne Nabavke
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
IPARD na dlanu- Bilteni
Brosura
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft