29.05.2018 | REDASP

Objavljen Javni poziv za podnošenje predloga projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća – EU PRO

Razvojni program EU PRO, koji Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra, doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu ovog trogodišnjeg programa koji je počeo u januaru 2018. sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u saradnji sa Vladom Republike Srbije.

U okviru Programa objavljen je Javni poziv za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća. Cilj poziva je povećan tržišni potencijal, doprinos lancu vrednosti i otvaranje novih radnih mesta u korisničkim preduzećima. Ukupan iznos sredstava koji je dostupan u okviru ovog poziva je 4,5 miliona evra.

Pravo da se prijave na Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva registrovana u Agenciji za privredne registre čija je pretežna delatnost proizvodnja ili pružanje IT usluga, a koja su:

  • registrovana na teritoriji 99 lokalnih jedinica samouprave u okviru Programa u dva statistička regiona: Šumadiji i Zapadnoj Srbiji, odnosno Južnoj i Istočnoj Srbiji
  • osnovana između 1. januara 2013. i 31. decembra 2017. godine

Poziv obuhvata dve partije: Partija 1 (LOT1) se odnosi na novoosnovana preduzeća (registrovana između 1. januara 2016. i 31. decembra 2017.), a Partija 2 (LOT2), koji se odnosi na preduzeća koja posluju duže od tri i maksimalno pet godina (registrovana između 1. januara 2013. i 31. decembra 2015).

Iznos bespovratnih sredstava po pojedinačnom projektu je 10.000 – 50.000 evra, uz obavezno učešće korisnika 20 – 30% ukupnih prihvaćenih troškova projekta.Planirane aktivnosti projekta ne mogu da traju duže od 12 meseci.

Aktivnosti koje se kvalifikuju za ovaj Poziv obuhvataju:

  • Nabavku opreme u cilju poboljšanja kvaliteta postojećih ili razvoja novih proizvoda, povećane produktivnosti, podrške razvoja proizvoda sa višom dodatom vrednošću, podrške uvođenju inovacija i olakšanog širenja tržišta – što obavezno čini minimum 80% vrednosti projekta;
  • Uvođenje usluga koje doprinose poboljšanju kvaliteta postojećih ili razvoju novih proizvoda, povaćane produktivnosti, podrške razvoja proizvoda sa višom dodatom vrednošću, podrške uvođenju inovacija i olakšanom širenju tržišta – što opciono čini maksimalno 20% vrednosti projekta.

Podnošenje predloga projekata se sprovodi u dve faze:

I.    Prva faza obuhvata podnošenje Koncepata predloga projekta na osnovu koga će se uraditi provera kvalifikovanosti kandidata u odnosu na Opšte kriterijume za učešće i evaluacija projekata u odnosu na kriterijume za evaluaciju koji su dati u prethodnom poglavlju ovog dokumenta. Krajnji rok za podnošenje Koncepata predloga projekta je 6. jul 2018. godine.

II.    Druga faza otvorena je samo za kandidate koji su pozitivno ocenjeni u Prvoj fazi koji će biti pozvani da predaju Kompletan aplikacioni formular i prateću dokumentaciju. Druga faza obuhvata dodatnu procenu kvalifikovanosti i tehničku evaluaciju Kompletnog aplikacionog formulara.Krajni rok za podnošenje kompletnog aplikacionog formulara je početak septembra 2018. godine.

Javni poziv sa konkursnom dokumentacijom možete preuzeti OVDE.

Više o programu kao i o procesu, kriterijumima za izbor korisnika i načinu apliciranja, možete saznati na info sesiji koja će se u Kragujevcu organizovati u ponedeljak, 4. juna 2018. godine, u Biznis inovacionom centru (Trg Topolivaca 4, Kragujevac) sa početkom u 10:00 časova.

Svoje prisustvo možete potvrditi putem e-maila: sme@redasp.rs

Liflet poziva možete preuzeti OVDE .

Poster možete preuzeti OVDE .

Podeli/Cuvaj
Culinary Trail
Rurall
NRGCOM
Podsticanje primene hibridnih sistema grejanja i hlađenja korišćenjem plitke geotermalne energije u Dunavskom regionu – Danube GeoHeCo
EU Integracije
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
INSiGHTS
ITI Strategija
WIDE projekat
EU PRO+
Unapređenje investicionog ambijenta u gradu Kragujevcu
Počela realizacija projekta Podrška poboljšanju poslovnog okruženja na teritoriji Pomoravskog okruga
Jacanje kapaciteta lokalnih aktera i mladih u domenu Kohezione politike EU
Podrška konkurentnosti i razvoju turizma u centralnoj Srbiji-Šumadiji i Pomoravlju
Podrška ugostiteljskom sektoru sa teritorije grada Kragujevca u ublažavanju posledica pandemije COVID 19
InnoHPC
Savetnik za žensko preduzetništvo
Dani šumadijske šljive Stragari
Norveška za Vas
eGUTS
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Javne Nabavke
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
IPARD na dlanu- Bilteni
Brosura
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft