01.10.2018 | Razvoj MSPP

Javni poziv malim i srednjim preduzećima na saradnju sa timom InnoHPC projekta u cilju učestvovanja u testiranju novoformirane platforme pod nazivom InnoHPC Lab

InnoHPC projekat se finansira u okviru INTERREG Programa za transnacionalnu saradnju u Dunavskom regionu, uz podršku fondova Evropske unije (ERDF, IPA) i sufinansiran od strane partnera na projektu.

Glavni cilj projekta InnoHPC je osnivanje laboratorije računara izuzetno jakih performansi za računarsku obradu podataka. Laboratorija će pružiti podršku preduzećima da praktično primene nova znanja u toku razvoja proizvoda, tako što će im omogućiti da razvijaju i testiraju nove proizvode u virtuelnom okruženju. Iskustvo potvrđuje da se na ovaj način vreme i novac štede u velikoj meri.

Glavna svrha ovog javnog poziva je angažovanje malih i srednjih preduzeća iz elektronske i automobilske industrije na novootvorenoj platformi - InnoHPC Lab. Učestvovanje u laboratoriji InnoHPC Lab će omogućiti preduzećima da uspostave komunikaciju sa relevantnim HPC provajderima u cilju rešavanja odabranih projektnih problema. MSP će biti ponuđene smernice i saveti o tome kako da nastave svoj rad obzirom na izložen problem.

Ukupno će biti izabrano 12 malih i srednjih preduzeća (6 iz automobilske i 6 iz elektronske industrije) da učestvuju na:

  • Testiranju laboratoriju InnoHPC (kako da se uključe i ostvare korist)
  • Odabrana MSP će dobiti osnovna znanja o mogućnostima koje HPC pruža (obuka za učesnike)
  • Odabrana MSP će dobiti priliku da elaboriraju i traže moguća rešenja za izložene poslovne izazove.

Individualni predlozi za naredne korake će biti razvijeni u saradnji sa InnoHPC partnerima na projektu (ujedno i članovima InnoHPC Lab). 

Svi kandidati su dobrodošli da se pridruže novootvorenoj platformi InnoHPC Laba. 12 odabranih MSP će imati dodatne pogodnosti:

  • Vođeno testiranje funkcionalnosti InnoHPC LAB-a
  • Saradnja i mogućnost uspostavljanja novih poslovnih mreža sa kompanijama širom Dunavskog regiona (kompanije koje posluju u sličnim oblastima)
  • Saradnja i mogućnost uspostavljanja veza sa jakim HPC centrima iz Dunavskog regiona
  • Treninzi «po meri» o tome kako HPC može da podrži rešavanje poslovnih izazova i podržava inovativne aktivnosti
  • Saveti i uputstva od HPC centra o tome kako da se pravilno izlože poslovni izazovi

Ko može da konkuriše: Poziv je otvoren za bilo koje malo i srednje preduzeće  koje je aktivno, koje ima sedište u nekoj od sledećih zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka Republika, Mađarska, Moldavija, Crna Gora, Rumunija , Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina) i iz sektora je elektronske ili automobilske industrije.

Kako se prijaviti: Više informacija o obrascu poziva i registraciji možete dobiti preko službene veb stranice InnoHPC-a: http://vvv.interreg-danube.eu/approved-projects/innohpc

Poziv je otvoren od 17. septembra 2018. do 17. oktobra 2018, 17:00 CET.

Prijave možete podneti na sledećem linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSft4-xmz1_KKfk5rB2IBMDi77cOSXpqbmRYt987OHrHCyOf6A/viewform


Podeli/Cuvaj
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
InnoHPC
INSiGHTS
eGUTS
PRRR
EU PRO program
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Strategija 2018-2028 Kragujevac
Javne Nabavke
Portal preduzetništva
METRIS wine
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft