16.05.2019 | Razvoj teritorije

INSiGHTS projekat - Vodička tura Šumadija – Levač

Na dan 10. Đurđevdanskog pohoda na Bešnjaju i 2. Vino festa u Rekovcu, 4. maja 2019. godine, organizovana je vodička tura na ruti od Kragujevca, Bešnjaje, preko Kalenića i Rekovca do sela Cvetojevca i Petrovca. Predstavljene su lepote prirodnog i kulturnog nasleđa ovg područja kao deo ponude za aktivni odmor, i seoski turizam sa ovdašnjim lokalnim proizvodima i tradicijom.

INSiGHTS Tour^Picnic 1INSiGHTS Tour^Picnic 2INSiGHTS Tour^Picnic 3

Učesnici – predstavnici medija, turističkih agencija, civilnog društva i Gradske turističke organizacije Kragujevac - posetili su uređene pešačke staze na Bešnjaji i u Rekovcu. Nakon obilaska manastira u Kaleniću, udruženja žena iz Rekovca poslužila su domaću hranu, sokove i vino, a na drugom Vino festu u Rekovcu svoje proizvode su prezentovali proizvođači iz Levča i Šumadije. U destileriji Pevac u Cvetojevcu učesnici su degustirali šumadijsku rakiju, a u seoskom turističkom domaćinstvu Janin raj u Petrovcu domaćini su predstavili svoje domaćinstvo i ponudu kao i bogatu trpezu sa lokalnim proizvodima iz svoje bašte i farme.

Predstavnici dva centra za promociju sporog, zelenog i zdravog turizma su učesnicima ture preneli svoje iskustvo iz saradnje sa regionalnom agencijom i planove za nastavak saradnje na unapređenju turističke ponude.

INSiGHTS Tour^Picnic 4INSiGHTS Tour^Picnic 5INSiGHTS Tour^Picnic 6

Turu je organizovala Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom Kragujevac, turističkom organizacijom Rekovca i planinarsko-ekološkim društvom PEK Gora iz Kragujevca.

Tura je osim predstavljanja turističke ponude imala za cilj i predstavljanje rezultata pilot aktivnosti projekta INSiGHTS, na kome su memorandum o saradnji potpisale turističke organizacije Kragujevca, Knića, Topole, Aranđelovca, Rekovca i Despotovca, planinarska društva PEK Gora, Žeželj, Kamenac, Bukulja, KAUP Resavica, PSK Resava, Konjički klub Aranđelovac, književni klub Levčana «Stefan Prvovenčani», Eko fun kamp, Zavod za zaštitu spomenika kulture Kragujevac i Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja. Zajednička uloga svih potpisnica je razvoj i promocija integrisane turističke ponude Šumadije i Pomoravlja.

INSiGHTS logo




Podeli/Cuvaj
Culinary Trail
NRGCOM
Podsticanje primene hibridnih sistema grejanja i hlađenja korišćenjem plitke geotermalne energije u Dunavskom regionu – Danube GeoHeCo
EU Integracije
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
INSiGHTS
ITI Strategija
WIDE projekat
EU PRO+
Unapređenje investicionog ambijenta u gradu Kragujevcu
Počela realizacija projekta Podrška poboljšanju poslovnog okruženja na teritoriji Pomoravskog okruga
Jacanje kapaciteta lokalnih aktera i mladih u domenu Kohezione politike EU
Podrška konkurentnosti i razvoju turizma u centralnoj Srbiji-Šumadiji i Pomoravlju
Podrška ugostiteljskom sektoru sa teritorije grada Kragujevca u ublažavanju posledica pandemije COVID 19
InnoHPC
Savetnik za žensko preduzetništvo
Dani šumadijske šljive Stragari
Norveška za Vas
eGUTS
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Javne Nabavke
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
IPARD na dlanu- Bilteni
Brosura
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft