01.12.2015 | Razvoj MSPP

,,Idejom do razvoja" - krediti za mala preduzeća i preduzetnike

CRH (Srbija) DOO Popovac i Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja u partnerstvu sa Societe Generale Bankom Srbija AD započinju realizaciju Programa kreditiranja malih preduzeća i preduzetnika sa teritorije Šumadije i Pomoravlja ,,Idejom do razvoja”.

Cilj projekta jeste podrška razvoju privatnog sektora, unapređenju njihovog poslovanja, povećanju konkurentnosti i inovativnosti malih preduzeća i preduzetnika, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu.


Program mikrokreditiranja malih preduzeća i preduzetnika odobrava se u svrhu finansiranja osnovnih i obrtnih sredstava. Krediti se odobravaju u iznosu do 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Period korišćenja kredita je do 24 meseca, sa mogućnošću korišćenja grace perioda do 6 meseci i nominalnom kamatnom stopom od 4% na godišnjem nivou. Otplata kredita će se obavljati u jednakim mesečnim ratama.


Na konkurs se mogu prijaviti preduzeća i preduzetnici sa poslovanjem od najmanje 18 meseci, sa pozitivnim poslovanjem u poslednjoj godini i najmanje 2 stalno zaposlena radnika. Potrebno je da je privredni subjekt ostvario minimalni iznos prihoda prema podacima iz poslednjeg dostupnog finansijskog izveštaja od 1.000.000 RSD, dok paušalno oporezovani preduzetnici treba da ostvare minimalni potražni promet (priliv po računu) 1.000.000 RSD.


Prijem zahteva će se vršiti od 1.12.2015. godine do 30.06.2016. godine, odnosno dok se ne utroše sredstva za ovu namenu.

Potencijalni korisnici mikrokredita sve potrebne informacije mogu dobiti u Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, kontakt osoba Milica Čukarić, tel 034 302 702, e-mail: officekg@redasp.rs.


USLOVE PROGRAMA I KONKURSNU DOKUMENTACIJU MOŽETE PREUZETI DOLE:

 

Mikrokrediti - Uslovi kreditiranja.pdf

Mikrokrediti - Spisak dokumentacije.pdf

Mikrokrediti - Registracioni list.doc

Mikrokrediti - Zahtev za kredit.docx


Podeli/Cuvaj
InnoHPC
INSiGHTS
eGUTS
PRRR
Javne Nabavke
METRIS wine
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft