26.04.2018 | Razvoj teritorije

EnerMOB projekat - održan inicijalni sastanak svih partnera

U perodu od 23-24.4.2018. je održan inicijalni sastanak svih partnera na projektu “Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB”, u Raguzi, Italija.

Projekat EnerMOB se realizuje u okviru Interreg jadransko-jonskog transnacionalnog programa 2014-2020 ( http://www.adrioninterreg.eu/ ), koji se finansira 85% iz ERDF sredstava i 15% iz IPA sredstava.

Vodeći partner na projektu EnerMOB je Slobodni opštinski konzorcijum Raguze iz Italije (Libero Consorzio Comunale di Ragusa), dok su partneri na projektu Region Peloponez iz Grčke, Regionalna razvojna agencija Severne Primorske Nova Gorica iz Slovenije, Primorsko-goranska županija iz Hrvatske i Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja. Period implementacije projekta je 24 meseca, od 1.01.2018 do 31.12.2019.

ENERMOB projekat ima za cilj da implementira "Međuregionalne mreže za elektromobilnost" koji povezuju jadransko-jonske regije na transnacionalnom nivou sa istim standardima.

Specifični ciljevi projekta su:

  1. Definisanje zajedničkih smernica za primenu sistema elektromobilnosti prema istim tehničkim standardima i komunikacionim protokolima.
  2. Sprovođenje zajedničkih strategija za mobilnost i urbanističko planiranje sistema elektromobilnosti u okviru postojećih regionalnih transportnih mreža.
  3. Sprovođenje regionalne "mreže malih razmera" koja omogućava međusobno izmeštanje električnog transporta između gradova, ruralnih područja i intermodalnih terminala.
Podeli/Cuvaj
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
InnoHPC
INSiGHTS
eGUTS
PRRR
EU PRO program
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Strategija 2018-2028 Kragujevac
Javne Nabavke
Portal preduzetništva
METRIS wine
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft