01.07.2020 | REDASP

Uspešno završena ONLINE obuka novih mentora u Republici Srbiji

U skladu sa COVID-19 preventivnim merama i u cilju realizacije projekta „Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za MMSPP u zemljama Zapadnog Balkana, faza 2“, uspešno je završena online obuka 12 novih mentora za Republiku Srbiju. 

Akreditovani treneri i mentori sa dugogodišnjim iskustvom iz regionalnih razvojnih agencija Srbije, uspešno su održali online obuke za buduće mentore iz sledećih modula: „Veštine komunikacije“ (Ljubica Mesaroš), „Upravljanje proizvodnjom“ (Saša Dedeić), „Marketing i prodaja“ (Sonja Jevremović), „Upravljanje ljudskim resursima“ (Ljiljana Marković), „Upravljanje finansijama i biznis plan“ (Milica Čukarić).

online obuka novih mentora online obuka novih mentora 1 online obuka novih mentora 2 online obuka novih mentora 3 online obuka novih mentora 4 online obuka novih mentora 5

Obuku o primeni „Kaizen“-a održao je JICA konsultant Masashi Yamanaka, a budući mentori su ovom prilikom savladali i primenu online alata za održavanje sastanaka i obuka pomoću Zoom aplikacije.

Tokom dve nedelje online rada treneri su nastojali da budućim mentorima prenesu svoje dugogodišnje znanje i iskustvo, koje su savladali uz rad sa JICA mentorima, ali i da im približe sve izazove i mogućnosti rada na terenu, koji ih očekuju u budućem radu sa MMSPP.

Podsećamo ova faza projekta je zaustavljena u februaru zbog pandemije Covid-19, ali je Razvojna agencija Srbije (RAS) u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA) uspela da digitalizuje treninge i održi online buke mentora širom regiona, a sve za potrebe projekta „Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za MMSPP u zemljama Zapadnog Balkana, faza 2“, koji se od 2018. realizuje u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Severnoj Makedoniji.


Podeli/Cuvaj
EU Integracije
Link Up! Serbia II
Norveška za Vas
Stvaranje ADRION brenda u turizmu: Zadovoljiti svih pet čula
Međuregionalne mreže elektromobilnosti za niskougljeničnu međugradsku mobilnost – EnerMOB
Fostering Innovation in the Danube Region through Knowledge Engineering and IPR Management - KnowING IPR
InnoHPC
INSiGHTS
eGUTS
PRRR
EU PRO program
Mentoring - sektori prerađivačke industrije 2019
Strategija 2018-2028 Kragujevac
Javne Nabavke
Portal preduzetništva
METRIS wine
Unapredjenje  kapaciteta za primenu Evropske konvencije o predelu
Strategija održivog razvoja Šumadije i Pomoravlja 2011-2021
preduzetnicki servis
Brosura
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft