Javni poziv za prijavu projekta za program podrške unapređenja privrednog ambijenta u cilju privlačenja investicija za 2015. godinu.


 • Naslov programa: Raspisan javni poziv za prijavu projekta za program podrške unapređenja privrednog ambijenta  
 • Donator / institucija koja je objavila poziv: Ministarstvo privrede Republike Srbije
 • Specifični ciljevi Programa su: 
1) Unapređenje privrednog kapaciteta jedinica lokalne samouprave kroz razvoj poslovnih zona; 
2) Obezbeđenje saobraćajne dostupnosti poslovne zone i funkcionalno integrisanje poslovne zone u okruženje (priključenje na komunalnu, elektroenergetsku, energetsku i ostalu infrastrukturu) i realizacija drugih projekata u cilju privlačenja investicija.
Za realizaciju Programa predviđena su sredstva u visini od 166.430.000 dinara. Navedeni iznos sredstava opredeljuje se za realizaciju: 
1) Mera opremanja poslovnih zona u cilju privlačenja investicija - učešće u finansiranju realizacije projekata infrastrukturnog opremanja poslovnih zona, odnosno izgradnje novih objekata, rekonstrukcije i sanacije postojećih objekata u poslovnoj zoni kao i izgradnje objekata za prateće sadržaje koji omogućavaju uspešno poslovanje u poslovnoj zoni; 
2) Mera unapređenja infrastrukturnih kapaciteta u cilju privlačenja investicija - učešće u finansiranju projekata izgradnje objekata saobraćajne infrastrukture koja obezbeđuje dostupnost poslovne zone, objekata komunalne, elektroenergetske, energetske i ostale infrastrukture koja obezbeđuje funkcionalno integrisanje poslovne zone u okruženje i drugih projekata u cilju privlačenja investicija. 

 • Aplikanti: Jedinica lokalne samouprave RS na čijoj teritoriji se realizuje projekat. Ukoliko investiciju realizuje više jedinica lokalne samouprave, podnosilac prijave projekta su jedinice lokalne samouprave RS koje zajednički realizuju projekat.
 • Finansiranje: 166.430.000 dinara.  Ministarstvo privrede učestvuje u finansiranju realizacije projekta u iznosu do 50% od ukupne vrednosti projekta, dok se preostala sredstva obezbeđuju iz budžeta Podnosioca prijave. Ukoliko se prijavljuje projekat čija je realizacija započeta, a sprovodi se u više etapa, Podnosiocu prijave se kao finansijsko učešće za nastavak realizacije sledeće, odnosno nove etape u realizaciji tog projekta priznaje vrednost prethodnog učešća, za etapu projekta koji se prijavljuje.
 • Rok za prijavu: 25.02.2015. godine
 • Odgovarajuću dokumentaciju možete preuzeti ovde Unapredjenje privrednog ambijenta.zip
   
  Izvor: Ministarstvo privrede Republike Srbije

Podeli/Cuvaj
Javni pozivi i konkursi
SIEPA Baza investicionih lokacija
Katalog brownfield lokacija Šumadije i Pomoravlja
SLAP Baza projekata
Copyright © 2010. Regionalna Agencija Za Ekonomski Razvoj Šumadije i Pomoravlja.
web design & development: Linea Soft